David Remnick

David Remnick

David Remnick este redactor-șef al revistei The New Yorker încă din 1998 și începând cu anul 1992, scriitor consacrat. A scris numeroase articole și reportaje despre Rusia, Orientul Mijlociu și Europa, precum și personalități precum Barack Obama, Bill Clinton, Katherine Grahan, Mike Tyson, Ralph Ellison, Philip Roth și Benjamin Netanyahu.

Remnick și-a început cariera de reporter în 1982, la The Washington Post. După șase ani a devenit corespondentul ziarului la Moscova, experiență care i-a oferit prilejul de a scrie cartea ,,Mormântul lui Lenin: Ultimele zile ale Imperiului Sovietic”. În urma publicării acesteia, Remnick a primit Premiul George Polk pentru excelență în journalism (1993) și Premiul Pulitzer pentru nonficțiune (1994).

În 1998, Remnick a publicat cartea ,,Regele lumii. Muhammad Ali și ascensiunea unui erou american”, carte aleasă de către revista Time ,,Cartea anului 1998”. În 2015, cartea a fost republicată cu o postafață scrisă după meciul dintre Floyd Mayweather și Manny Pacquiao, și o introducere scrisă de Salman Rushdie.

1 Articol(e)

pe pagina

1 Articol(e)

pe pagina

Abonează-te și primești
15% reducere!
Fii primul care află ofertele săptămânii, noutățile lansate și articolele publicate în The Sportist. Alergare, ciclism, triatlon, alpinism, fotbal, poți accesa totul cu un singur click. În plus, primești cadou o reducere de 15% la următoarea comandă.