James Allen

James Allen

Născut în Anglia, pe 5 noiembrie 1966, James Allen este jurnalist și comentator radio-TV. Este recunoscut drept comentatorul principal al postului ITV pentru edițiile televizate de Formula 1. Între anii 2000 și 2008, James Allen a lucrat pe aceeași poziție la BBC, Radio 5, BBC News F1 și Ten Sport.

Interesul și pasiunea pentru acest sport l-au determinat să scrie trei cărți, o biografie despre Nigel Mansell – Mansell: the People’s Champion (1995) – urmată, în 1998, de Michael Schumacher: Driven to Extremes. Biografia ulterioară a lui Schumacher, The Edge of Greatness – Dincolo de măreție – a fost publicată în 2007 și este considerată biografia definitorie a marelui campion.

James alocă un număr semnificativ de zile proiectelor de voluntariat din zona motorsportului. În 2011 a fost ales de către colegii săi în F1 Media Centre și este, de asemenea, unul dintre cei patru jurnaliști din Comitetul de Presă FIA. Este Trustee al Grand Prix Trust și de 15 ani este unul dintre promotorii proiectului F1 în Școli. Preocupat de dezvoltarea următoarei generații de jurnaliști și comentatori sportivi, James a fost mentorul unui număr important de tineri ziariști, dintre care doi au fost acceptați ulterior ca jurnaliști acreditați F1.

James Allen locuiește în Londra cu soția sa Pip și cei doi fii: Enzo și Emerson. Băieții preferă motociclismul în defavoarea Formulei 1.

1 Articol(e)

pe pagina

1 Articol(e)

pe pagina

Abonează-te și primești
15% reducere!
Fii primul care află ofertele săptămânii, noutățile lansate și articolele publicate în The Sportist. Alergare, ciclism, triatlon, alpinism, fotbal, poți accesa totul cu un singur click. În plus, primești cadou o reducere de 15% la următoarea comandă.