Ken Jones

Ken Jones

Ken Jones, protagonistul acestei cărți interesante, este din Shropshire, vestul Angliei. Fost membru al forţelor armate britanice, Jones a făcut parte din Regimentul de Paraşutişti al unităţilor de comando ale Forţelor Navale Regale şi alte diferite unităţi ale Forţelor Speciale Britanice. Ken este fondatorul seriei de evenimente Avalanche Endurance şi este directorul Fun Dance Race Series, dedicate membrilor Forțelor Speciale. Este solicitat ca speaker motivaţional la evenimente şi, în timpul liber, e îndrăgostit de sport, aer liber, munte, curse de ciclism (la care participă ori de câte ori are ocazia) şi şah, fiind un jucător pasionat. Viaţa lui se împarte între Lucca (Italia), San Diego (California) şi Elan Valley (Ţara Galilor).

În 2003 a călătorit în România, pentru a escalada solo Vârful Moldoveanu. Înainte de a atinge vârful, Jones a fost lovit de două avalanșe. Cu degerături groaznice și hemoragie internă, cu un picior rupt și bazinul fracturat, suferind de hipotermie și fără rucsac sau provizii, Jones reușește să se târască timp de trei zile până la un refugiu, doar pentru a descoperi că greul abia urma să înceapă.

1 Articol(e)

pe pagina

1 Articol(e)

pe pagina

Abonează-te și primești
15% reducere!
Fii primul care află ofertele săptămânii, noutățile lansate și articolele publicate în The Sportist. Alergare, ciclism, triatlon, alpinism, fotbal, poți accesa totul cu un singur click. În plus, primești cadou o reducere de 15% la următoarea comandă.