Pele

Pele

Desemnat în 1999 “Jucătorul Secolului” de către Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS) și “Sportivul Secolului” de către Comitetul Olimpic Internațional, Pele este cel mai de succes marcator de fotbal de ligă din lume și este considerat cel mai mare jucător de fotbal al tuturor timpurilor.

Numărul impresionant de goluri marcate de-a lungul carierei l-au înscris pe Pele în Guinness World Records, cu un total de 1.281 de goluri în 1.363 meciuri, 757 de goluri în ligile profesioniste recunoscute oficial și restul de 524 de goluri în meciurile amicale oficiale și neoficiale.

Edson Arantes do Nascimento (Pele), născut pe 23 octombrie 1940, în orașul Três Corações, Brazilia, a primit Premiul de Onoare ”Balonul de Aur”, acordat de FIFA în urma performanțelor obținute în carieră.

A început să joace pentru clubul brazilian Santos, la vârsta de 15 ani, iar un an mai târziu pentru naționala de fotbal a Braziliei, urmând ca în anii 1958, 1962 și 1970 să cucerească cu echipa națională trei titluri de Campion Mondial. Pele este recunoscut ca cel mai bun golgheter al naționalei Braziliei cu 77 de goluri în 92 de meciuri.

Pele, este autorul cărții “Pele. De ce iubim Fotbalul”, alături de Brian Winter, corespondent șef al agenției Reuters Brazilia. Cartea prezintă memoriile și pasiunea sa pentru sportul care l-a transformat în cel mai mare jucător al tututor timpurilor.

1 Articol(e)

pe pagina

1 Articol(e)

pe pagina

Abonează-te și primești
15% reducere!
Fii primul care află ofertele săptămânii, noutățile lansate și articolele publicate în The Sportist. Alergare, ciclism, triatlon, alpinism, fotbal, poți accesa totul cu un singur click. În plus, primești cadou o reducere de 15% la următoarea comandă.