Abandonat pe Everest

ABANDONAT PE EVEREST
CĂLĂTORIA MEA ÎNAPOI SPRE CASĂ
de Beck Weathers cu Stephen G Michaud

Disponibilitate: In stoc

49,99 RON

Comenzile inregistrate pana in ora 14:00 (L- V) vor pleca in aceeasi zi.

Livrare prin Bookurier si GLS.

Transport gratuit la orice comanda de peste 100 Lei

Contacteaza-ne pentru mai multe detalii legate de produsele noastre.

Weathers este alpinistul de care mulți cititori își vor aduce aminte din fotografiile aparute în media ale unui barbat cu mâini puternice și bandajate și un chip degerat, care aproape că nu părea omenesc. Această carte inspirațională ne relatează povestea alpinistului Weathers care și-a pierdut echipa într-o furtună îngrozitoare, ce a izbucnit pe crestele superioare ale Vârfului Everest, în Zona Morții. Dupa ce a petrecut 18 ore în munti, la sub zero grade, acesta și-a recuperat miraculos simțurile și a putut să se îndrepte către tabară.

 

,,Îmi amintesc vag evenimentele de pe 10 mai, frigul cumplit mă anesteziase și începusem să-mi pierd cunoștința. La momentul respectiv nu știam că sunt pe cale să cunosc pentru prima dată moartea. În după-amiaza următoare, după o noapte și o zi petrecute afară, în cele mai aspre condiții imaginabile, pe când soarele cobora ușor spre linia orizontului am revenit din morți. Am deschis ochii. Acesta este un mister, un miracol pe care încă nu am reușit să-l înțeleg, chiar și după atâția ani.”, povestește protagonistul acestei cărți motivaționale care a făcut înconjurul lumii.

 

,,M-am ridicat cu greu în picioare, abia îmi păstram echilibrul. Eram pierdut. Eram aproape orb. Ambele mâini imi erau înghețate. Fața îmi fusese distrusă de frig. Nu mâncasem nimic de trei zile. Nu băusem nicio gură de apă de două zile. Probabilitatea de a găsi Tabăra de Sus de unul singur era aproape zero. Îmi amintesc că am început să merg dus de vânt, rugându-mă să fiu salvat dar înțelegând, treptat, că nu am nicio șansă să scap cu viață. M-am uitat în sus. Soarele se afla la cincisprezece grade deasupra orizontului, ceea ce însemna că într-o oră se va întuneca din nou, iar eu voi înghenunchia și voi lăsa frigul să mă învăluie pentru ultima dată.”, continua sa relateze cel al carei carti motivationale a reusit sa emotioneze milioane de oameni.

 

Revenit în Statele Unite, dr. Beck Weathers și-a pierdut ambele mâini și a suferit o reconstrucție amplă a feței. Scrisă în colaborare cu Michaud, firul epic al acestei cărți motivaționale urmăreste viața dinainte și de după catastrofă a medicului texan, precum și perspectiva sa asupra a ceea ce s-a întâmplat în timpul expediției. Întreaga sa experiență se regăsește în paginile acestei cărți inspiraționale, tradusă în limba română de Editura Preda Publishing.

 

Despre autor

 

STEPHEN G. MICHAUD a scris nouă cărți - ca autor sau coautor – printre care și The Evil that Man Do și The Only Living Witness.

Informatii suplimentare

AutorBeck Weathers cu Stephen G Michaud
TraducatorIon Stoichita
RedactorAndreea Vilceanu cu Cristina Preda
Titlu originalLeft for Dead
EdituraPreda Publishing 2016
ColectiaiClimb
ISBN978-606-94091-2-1
Anul aparitiei2016
Numar pagini238
Format160 x 230 mm
Jumătate aventură, jumătate probleme de cupluReview by Mihai Savu
Price
Calitate
“Abandonat pe Everest” nu este numai despre aventura montană în sine, ci conține și biografia autorului, ascensiunile sale anterioare și apoi integrarea sa, rănit și infirm, în familia care era pe punctul de a se destrăma. Capitolele despre expediții au fost scrise integral de Beck, iar asta se vede în umor, în detaliile tehnice și în ritmul alert al povestirii. Interesul pentru carte variază în funcție de cheia în care este ea citită: de la tânărul alpinist dornic de aventură până la montaniardul senior și familist, fiecare se poate regăsi în experiențele lui Beck.

Cine a fost în situația să-și urmeze o pasiune devoratoare înțelege prin ce trece Beck. Alpinistul își propusese să escaladeze cele mai înalte Șapte Vârfuri de pe fiecare continent și a apărut pe neașteptate ocazia de a urca pe Everest. Mai avea și vârsta limită de 50 de ani, dincolo de care o astfel de ascensiune ar fi fost mult mai grea. Acești factori l-au impulsionat să pornească în expediție, trecând peste amenințarea soției sale “dacă mai urci vreun munte, divorțez”.

Drama conjugală prin care trec ambii soți mi se pare o povară mai grea decât accidentul de pe munte. Pur și simplu ei trăiesc vieți paralele în aceeași casă, ea deznădăjduită și având un grup de prietene care o ajutau, el depresiv și cu gândul numai la munte. Majoritatea personajelor cărții îl consideră pe Beck obsedat, bolnav și vinovat, îi reproșează absența și îi condamnă pasiunea. Între acești doi poli, munte și familie, gravitează cartea lui Beck Weathers. Este o spovedanie publică, o recunoaștere a vinovăției, o eliberare și o tranziție de la viața de alpinist de altitudine la cea de familist. (Pus la data 05.12.2016)
SuperReview by Ionut
Price
Calitate
Am primit ambele carti si citit deja una:-). la fel de captivanta ca si In aerul rarefiat
Multumesc inca o data.
(Pus la data 19.05.2016)

Spune parerea ta

You're reviewing: Abandonat pe Everest

Cum evaluezi acest produs? *

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Price
Calitate

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste ghilimele simple (') pentru fraze.

Te-ar putea interesa si urmatoarele produse

Prizonier în Carpaţi

Prizonier în Carpaţi

3 Parere(i)
43,25 RON
Provocarea înălțimilor

Provocarea înălțimilor

1 Parere(i)
48,15 RON
O viaţă fără limite

O viaţă fără limite

4 Parere(i)
43,25 RON
Abonează-te și primești
15% reducere!
Fii primul care află ofertele săptămânii, noutățile lansate și articolele publicate în The Sportist. Alergare, ciclism, triatlon, alpinism, fotbal, poți accesa totul cu un singur click. În plus, primești cadou o reducere de 15% la următoarea comandă.